filosofie
filosofie en werkwijze

 
contact index
contact index

Profiel
Reacties van Deelnemers
Samenwerking
Portfolio
teamontwteamontw
coachingcoaching
trainingtraining

Over Acttomove

ActToMove is de parapluie waaronder ik, Roland Leeflang, doe wat mij na aan het hart ligt: het begeleiden van mensen zodat zij met meer plezier, inspiratie en resultaat hun werk kunnen doen.

Na een lange onderzoekscarrière als antropoloog en sociaal-psycholoog heb ik in 2002, na mijn promotie aan de Tilburg University op het proefschrift 'Ethnic Stereotypes and Interethnic Relations', de bakens verzet. Van mijn nevenactiviteiten als trainer/coach heb ik mijn broodwinning gemaakt.
Maar niet zonder eerst te professionaliseren. Ik volgde de post-HBO opleidingen Trainer Communicatieve Vaardigheden en Persoonlijke Coaching bij JJ Trainers Academie te Amsterdam, en de driejarige opleiding Transactionele Analyse bij het Algemeen Nederlands Instituut voor Transactionele Analyse (Stichting ANITA).

Ondertussen ontdekte ik mijn voorliefde voor teams en afdelingen. Duiken in de dynamiek van groepen, van samenwerken, samen presteren en samen genieten. Mijn manier van werken kenmerkt zich door rust, bedachtzaamheid en ruimte, maar ook door energie, confrontatie en plezier. En dat altijd in een omgeving waarin zorg, steun en verbondenheid centraal staat

ActToMove is een eenmanszaak. Echter, als het mogelijk en nodig is, werk ik samen met een collega-trainer / interventionist. Voor meer variatie, inspiratie en synergie.

Als adviseur, trainer en coach ben ik lid van de NVTA (De Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse), NVO2 (Nederlandse Vereniging van HRD-professionals in opleiden en ontwikkelen) en van SIETAR Nederland (Society for Intercultural Education, Training and Research). Ik heb een licentie voor de Intercultural Readiness Check©, een instrument om persoonlijke interculturele competenties te meten en te verbeteren.

Werken is voor mij onlosmakelijk verbonden met genieten. Trainen en coachen met hart en ziel! Als ik niet werk doe ik aan hardlopen, fitness en badminton, schrijf ik columns (winnaar van de columnprijs van het AD in 2001), reisverhalen en korte verhalen (schrijver van de beste Nederlandse Vaginamonoloog 2002). Ook in mijn vrije tijd, scout en train in voor de KNVB voetbaltalentjes in Noord-Brabant en ontwikkel ik het voetbaltalent van voetbalmeiden voor de voetbalschool Holland Soccerways. Maar het liefst nog stoei ik met mijn kids.

Werken, spelen, lachen en leren. Een mooier geheel bestaat voor mij niet!


ActToMove